Tekstgrootte
kleiner groter

Jongerenombudsman ook voor ouders, verzorgers en professionals

Ouders, verzorgers en professionals kunnen bij de jongerenombudsman terecht als ze tegen problemen aanlopen bij een WIJ-team, in de jeugdzorg of het onderwijs. Bent u niet tevreden met hoe de organisatie omgaat met uw problemen, neem dan contact op.

Wat kan de jongerenombudsman voor u doen?
In de eerste plaats biedt de jongerenombudsman een luisterend oor. De jongerenombudsman is onafhankelijk en onpartijdig en gaat altijd vertrouwelijk met uw informatie om. Zij kan eventueel kostenloos onderzoek doen naar de gang van zaken. Niet ieder probleem kan de jongerenombudsman oplossen, maar leg het probleem gerust aan haar voor. Samen met u zal ze kijken wat ze voor u kan betekenen.

Wat kan de jongerenombudsman nog meer voor u en uw kinderen doen?
Ouders willen het beste voor hun kinderen en professionals willen het beste voor de kinderen die aan hun zorg zijn toevertrouwd. Het is belangrijk dat de jongerenombudsman signalen opvangt als die zorg in het gedrang komt en u problemen ervaart. De jongerenombudsman kan op basis van die signalen anoniem rapporteren aan de gemeente. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat Groningen een fijne en veilige gemeente blijft voor de jeugd om op te groeien én op dat gebied steeds beter wordt.

Deel deze pagina op

Nieuws

Internationale dag rechten van het kind

14 november 2018

Op woensdag 20 november 2018 lopen jongerenombudsman Marike Klappe en kinderburgemeester Jouayria Ouarraoui het kinderrechtenpad.

lees verder »

Kick-off Aanpak kindermishandeling

14 november 2018

Maandag 19 november 2018 vindt de kick-off Aanpak kindermishandeling plaats.

lees verder »

De jongerenombudsman houdt spreekuur bij WIJ Lewenborg

07 november 2018

Op woensdag 14 november 2018 houdt de jongerenombudsman spreekuur bij WIJ Lewenborg van 9.00 - 10.30 uur.

lees verder »

De jongerenombudsman houdt spreekuur bij WIJ Selwerd

05 november 2018

Op woensdag 7 november 2018 houdt de jongerenombudsman spreekuur bij WIJ Selwerd van 14.00 - 15.30 uur.

lees verder »

Verzet begint niet met grote woorden

05 september 2018

Marike Klappe lichtte in haar toespraak op 5 mei één van de universele rechten van het kind uit: het Recht op een eigen mening.

lees verder »