Tekstgrootte
kleiner groter

Heb je problemen? Vertel het de jongerenombudsman

Heb je een probleem? Thuis, op school of in de jeugdhulp? Vertel het de jongerenombudsman Groningen! Zij is er voor alle kinderen en jongeren in de gemeente Groningen tot en met 23 jaar.

Wat kan de jongerenombudsman voor jou doen?
Soms staat je wereld op zijn kop. Heb je het idee dat je in de schaduw staat. Dat niemand je ziet of hoort. Je loopt tegen problemen aan. Thuis, in je buurt, op school of in de jeugdzorg. Waar kun je dan terecht? Vertel het aan de jongerenombudsman. Zij luistert naar je. En ze kijkt samen met jou wat ze voor jou kan betekenen.

De jongerenombudsman kiest geen partij en is van niemand afhankelijk. Dat betekent dat ze ook goed luistert naar anderen die bij het probleem zijn betrokken. Natuurlijk gaat de jongerenombudsman vertrouwelijk met je verhaal om. 

De jongerenombudsman kan niet altijd een oplossing voor je vinden. Maar leg het probleem gerust aan haar voor. Wil je weten of de jongerenombudsman iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op. Dit kost je geen geld.

Jongen met in spijkerbloes

In gesprek met jongeren
Het is belangrijk dat er echt iets wordt gedaan met de boodschap die jongeren uitdragen. De jongerenombudsman houdt goed bij welke problemen veel voorkomen. Dat doet ze niet alleen als jongeren zelf met een probleem komen. Ze gaat ook met jongeren in gesprek op scholen, in buurthuizen, jeugdzorginstellingen en jongerencentra, zoals Jimmy’s. Als ze merkt dat een probleem heel vaak voorkomt, dan kan ze dat verder onderzoeken. Ook kan ze de signalen doorgeven aan de gemeente.

Ombudsman in Jimmy'sDeel deze pagina op

Nieuws

De jongerenombudsman houdt spreekuur bij WIJ Selwerd

14 januari 2019

Op woensdag 16 januari 2019 houdt de jongerenombudsman spreekuur bij WIJ Selwerd van 9.00 - 10.30 uur.

lees verder »

Internationale dag rechten van het kind

14 november 2018

Op woensdag 20 november 2018 lopen jongerenombudsman Marike Klappe en kinderburgemeester Jouayria Ouarraoui het kinderrechtenpad.

lees verder »

Kick-off Aanpak kindermishandeling

14 november 2018

Maandag 19 november 2018 vindt de kick-off Aanpak kindermishandeling plaats.

lees verder »

De jongerenombudsman houdt spreekuur bij WIJ Lewenborg

07 november 2018

Op woensdag 14 november 2018 houdt de jongerenombudsman spreekuur bij WIJ Lewenborg van 9.00 - 10.30 uur.

lees verder »

Verzet begint niet met grote woorden

05 september 2018

Marike Klappe lichtte in haar toespraak op 5 mei één van de universele rechten van het kind uit: het Recht op een eigen mening.

lees verder »