Tekstgrootte
kleiner groter

De jongerenombudsman

Marike Klappe is jongerenombudsman voor de gemeente Groningen. Zij zet zich al jaren in voor de rechten van kinderen. Dat deed ze in het onderwijs, de jeugdzorg, bij de politie en in ontwikkelingslanden voor UNICEF. Nu doet ze dat voor jongeren in de gemeente Groningen. Ze vindt het belangrijk dat de stem van jongeren wordt gehoord, vooral van hen die in de schaduw staan en niet mee kunnen doen.

De jongerenombudsman is er voor alle jongeren tussen 0 en 23 jaar. “Ik wil graag weten tegen welke problemen jongeren aanlopen: thuis, op school of binnen de jeugdzorg. Alleen luisteren is niet genoeg, het is belangrijk dat er echt iets met de informatie wordt gedaan. Als jongerenombudsman kijk ik met jou welke mogelijkheden je hebt. Uiteraard kunnen ook ouders, verzorgers en professionals van jongeren bij mij terecht. Ik verzamel signalen en geef ze anoniem door aan de gemeente. Zo is de gemeente op de hoogte en kan ze eventueel het probleem oplossen."

Deel deze pagina op

Nieuws

Marike Klappe stopt als jongerenombudsman

14 februari 2019

Met ingang van 1 maart 2019 stopt Marike Klappe met haar werkzaamheden als jongerenombudsman voor de gemeente Groningen.

lees verder »

Spreekuur jongerenombudsman

30 januari 2019

Wil jij de jongerenombudsman spreken? Maak dan een afspraak.

lees verder »

Internationale dag rechten van het kind

14 november 2018

Op woensdag 20 november 2018 lopen jongerenombudsman Marike Klappe en kinderburgemeester Jouayria Ouarraoui het kinderrechtenpad.

lees verder »

Kick-off Aanpak kindermishandeling

14 november 2018

Maandag 19 november 2018 vindt de kick-off Aanpak kindermishandeling plaats.

lees verder »

Verzet begint niet met grote woorden

05 september 2018

Marike Klappe lichtte in haar toespraak op 5 mei één van de universele rechten van het kind uit: het Recht op een eigen mening.

lees verder »