Tekstgrootte
kleiner groter

De jongerenombudsman

Marike Klappe is jongerenombudsman voor de gemeente Groningen. Zij zet zich al jaren in voor de rechten van kinderen. Dat deed ze in het onderwijs, de jeugdzorg, bij de politie en in ontwikkelingslanden voor UNICEF. Nu doet ze dat voor jongeren in de gemeente Groningen. Ze vindt het belangrijk dat de stem van jongeren wordt gehoord, vooral van hen die in de schaduw staan en niet mee kunnen doen.

De jongerenombudsman is er voor alle jongeren tussen 0 en 23 jaar. “Ik wil graag weten tegen welke problemen jongeren aanlopen: thuis, op school of binnen de jeugdzorg. Alleen luisteren is niet genoeg, het is belangrijk dat er echt iets met de informatie wordt gedaan. Als jongerenombudsman kijk ik met jou welke mogelijkheden je hebt. Uiteraard kunnen ook ouders, verzorgers en professionals van jongeren bij mij terecht. Ik verzamel signalen en geef ze anoniem door aan de gemeente. Zo is de gemeente op de hoogte en kan ze eventueel het probleem oplossen."

Deel deze pagina op

Nieuws

De jongerenombudsman houdt spreekuur bij WIJ Lewenborg

07 november 2018

Op woensdag 14 november 2018 houdt de jongerenombudsman spreekuur bij WIJ Lewenborg van 9.00 - 10.30 uur.

lees verder »

De jongerenombudsman houdt spreekuur bij WIJ Selwerd

05 november 2018

Op woensdag 7 november 2018 houdt de jongerenombudsman spreekuur bij WIJ Selwerd van 14.00 - 15.30 uur.

lees verder »

Verzet begint niet met grote woorden

05 september 2018

Marike Klappe lichtte in haar toespraak op 5 mei één van de universele rechten van het kind uit: het Recht op een eigen mening.

lees verder »

Koffie met de jongerenombudsman onder de Martinitoren

06 augustus 2018

Een artikel over kinderrechten op lokaal niveau.

lees verder »

Jongerenombudsman bereikbaar via WhatsApp

06 augustus 2018

Marike Klappe is via WhatsApp bereikbaar op 06-10 437 415. Zij luistert goed naar je verhaal en zoekt samen met jou naar een oplossing.

lees verder »